Policijska postaja Otočac i IPA Ličko-senjske županije na manifestaciji „Eko-etno Gacka“

Slika vijesti 2013/srpanj/eko-etno-gore.jpg

Foto: PU ličko-senjska/J.C.

U subotu, desetu godinu zaredom, u Otočcu je održana manifestacija „Eko-etno Gacka“. To je manifestacija je koja okuplja izlagače autohtonih proizvoda iz Gacke, Like i drugih županija Hrvatske. Uz izložbeno-prodajni sajam, manifestacija je upotpunjena natjecanjem u kuhanju lovačkog kotlića, igraonicom za djecu, nastupom kulturno umjetničkih udruga i nastupom glazbeno zabavnih grupa. Svake godine sudjeluje i međunarodni volonterski kamp koji organizira edukativne radionice i zabavu za djecu.

 S obzirom da je ključni izazov cjelokupne staregije policije u zajednici, oživjeti davnu ideju o tome da su oni koji žive na nekom području odgovorni za kvalitetu života na tom području, te vođeni tom idejom, Policijska postaja Otočac i IPA Ličko-senjske županije na navedenoj manifestaciji su postavili info punkt gdje su građanima dijelili promidžbene materijale, informacije i savjete o samozaštitnom ponašanju, a sve s ciljem uspostavljanja kvalitetnih komunikacija na razini lokalne zajednice, kako bi se što bolje upoznali sa problemima lokalne zajednice, a njihovim rješavanjem unaprijedila sigurnost i ukupna kvaliteta života.

 Na manifestaciji je održano i natjecanje ekipa u kuhanju lovačkog kotlića, gdje je ekipa Policijske postaje Otočac između 26 ekipa, osvojila treće mjesto.



Stranica