Pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i droga

Slika /2021/palica.jpg

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija nastavlja i tijekom ovog vikenda s poduzimanjem pojačanih  aktivnosti nadzora cestovnog prometa

Foto: Ilustracija

Temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti na području država Europske unije, a ujedno i na području Policijske uprave ličko-senjske, u razdoblju od 14. do 20. lipnja provodi se pojačani nadzor vozača u prometu. Nadzor se provodi s ciljem utvrđivanja prekršaja koji se odnose na vožnju pod utjecajem alkohola i droga.

Riječ je o koordiniranim aktivnostima koje se provode u sklopu akcije ROADPOL-a u svim državama članicama. Svrha akcije nije isključivo kažnjavanje vožnje pod utjecajem alkohola i droga, već i privlačenje pozornosti javnosti na tu temu. Konzumiranje alkohola ili droga ili njihova kombinacija, a potom upravljanje vozilom, među glavnim su čimbenicima koji utječu na sigurnost u prometu.

Tijekom provođenja ciljanih aktivnosti policijski službenici će od subote, 17. lipnja 2023. godine od 7 sati pa do nedjelje, 18. lipnja 2023. godine do 7 sati dodatno provoditi pojačani 24-satni nadzor upravljanja sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga.
 

Pisane vijesti