Poginula i teško stradala osoba u prometnim nesrećama

Slika /FOTKE ZA VIJESTI/policija03.jpg

Tijekom vikenda u prometu jedna osoba poginula, a jedna teško ozlijeđena  

Foto: ilustracija; slika
U petak, 9. kolovoza oko 13,35 sati u mjestu Jezerce, Općina Plitvička jezera, na kolniku državne ceste 429, dogodila se prometna nesreća kada je 31-godišnji grčki državljanin upravljajući motociklom grčke nacionalne oznake, uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanju na kolniku u namjeri da izbjegne kolonu vozila zaustavljenu na kolniku naglo skrenuo u lijevo, izgubivši kontrolu nad motociklom pri čemu je prednjom desnom stranom motocikla udario u prednju lijevu stranu osobnog automobila hrvatskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji singapurski državljanin. 
Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.
 
Prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom dogodila se 10. kolovoza kod mjesta Grabušić, Općina Udbina, kada  71-jednogodišnji hrvatski državljanin upravljajući osobnim vozilom zagrebačke registracijske oznake nije prilagodio brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju na cesti (gustoći prometa), uslijed čega je s vozilom prešao na suprotnu prometnu traku i s prednjim lijevim djelom vozila udario u prednji dio vozila sisačke registracijske oznake kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin, potom uslijed zanošenja udario u desnu bočnu stranu vozila zagrebačke registracijske oznake kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin i metalnu ogradu od koje se odbio i zaustavio na kolniku.  
U prometnoj nesreći teže je ozlijeđena suvozačica vozila kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin, dok su lakše ozlijeđeni 35-godišnji vozač osobnog vozila sisačkih registracijskih oznaka i 71-godišnjak koji je prouzročio prometnu nesreću.
Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 71-jednogodišnjeg hrvatskog državljanina biti će podnesena kaznena prijava.


Stranica