Osumnjičeni za zlouporabu položaja i ovlasti, te za krivotvorenje službene isprave

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana (1959. i 1955.) zbog osnova sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave 

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana (1959. i 1955.) zbog osnova sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave. 

Postoji osnova sumnje da je prvoosumnjičenik kao voditelj jedne tvrtke (podružnica Gospić) i drugoosumnjičenik kao rukovoditelj računovodstvenog odjela unutar iste tvrtke, u dogovoru sa više drugih osoba, a protiv kojih je u prosincu 2013. godine podnijeta kaznena prijava, krivotvorili dokumentaciju te stvarali nepostojeće obveze koje za podlogu nisu imale isporučenu robu i ugovarali uvećane cijene robe, a sve sa svrhom pribavljanja imovinske koristi, čime je ta podružnica oštećena za inos od 977.138,76 kuna.

Protiv njih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica