Osumnjičeni za počinjenje više kaznenih djela

Slika vijesti 2013/ožujak/novac01.jpg

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 2 državljana Republike Hrvatske zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 2 državljana Republike Hrvatske zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. 

Sumnjiče se da su u periodu od 21. prosinca 2010. godine do 8. srpnja 2013. godine u svojstvu ovlaštenih osoba u pravnim osobama, jedna sa sjedištem u Korenici, druga sa sjedištem u Zagrebu, u trgovačke i poslovne knjige unosili neistinite podatke vezane za izvođenje građevinskih radova na rekonstrukciji vodovoda na području Općine Plitvička Jezera, unoseći u iste lažne podatke da je te građevinske radove izvodila tvrtka sa sjedištem u Zagrebu kojoj je na ime izvođenja radova uplaćeno 599 tisuća kuna, iako su te radove izvodili djelatnici pravne osobe sa sjedištem u Korenici u kojoj je i zaposlena odgovorna osoba prijavljena za gore navedena kaznena djela. 

Oni su uhićeni i dovedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave ličko-senjske, a protiv njih je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.



Stranica