Osumnjičen za zlouporabu položaja

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad jednom osobom zbog postojanja osnove sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti 

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad jednom osobom zbog postojanja osnove sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. 

On je 16. studenog 2012. godine kao službena osoba Ministarstva poljoprivrede, Sektor inspekcije u poljoprivredi, Područne jedinice Rijeka, zlouporabio položaj na način da je postupajući po dojavi o zatjecanju domaćih životinja na ispaši na tuđem posjedu, propustio poduzeti zakonom propisane mjere i radnje u cilju utvrđivanja vlasnika domaćih životinja, a time dao mogućnost manipulacije vlasnika domaćih životinja u smislu izbjegavanja provedbe mjera koje proizlaze iz Zakona o stočarstvu, Zakona o zaštiti životinja, kao i propisa donesenih temeljem nabrojenih zakona, a čime je osigurao neutvrđenu imovinsku korist vlasniku stoke, budući je zbog nepoduzimanja propisanih mjera izbjegnuto kažnjavanje vlasnika zakonom predviđenom kaznom. 

Protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću.



Stranica