Osumnjičen za kazneno djelo teškog ubojstva

Slika /FOTKE ZA VIJESTI/uhicenik03.jpg

Brzom reakcijom policije počinitelj ubojstva ubrzo je pronađen te je dovršeno kriminalističko istraživanje teškog ubojstva u Rapain Klancu

Policijski službenici Policijske postaje Otočac i Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjem hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio teško ubojstvo na osobito okrutan ili krajnje podmukao način.
 
On se sumnjiči da je 8. srpnja 2021. u obiteljskoj kući u mjestu Rapain Klanac s ciljem da usmrti svog 52-godišnjeg oca, alatom mu zadao udarce u glavu dok je ovaj spavao i time mu nanio ozljede od kojih je otac preminuo na mjestu događaja.

Osumnjičeni 20-godišnjak je uhićen, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Nadležno odvjetništvo je nakon ispitivanja, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 20-godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i radi neometanog odvijanja kaznenog postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti djela posebno teške.
 

Pisane vijesti