Osmašima u Senju održana edukativna predavanja

Slika /2023/Senj.jpg

U Senju održana edukativna predavanja iz preventivnog projekta „Zdrav za 5“ i promidžba policijskog zanimanja u sklopu kampanje „Postani policajac/policajka“  

Foto: PU ličko-senjska

U Osnovnoj školi S.S. Kranjčevića u Senju  policijska službenica za prevenciju Policijske uprave ličko-senjske održala je edukativno predavanje u sklopu Nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ koji se od 2012. godine provodi u Republici Hrvatskoj.
 
Projekt je namijenjen učenicima osmih razreda osnovnih škola na temu „Prevencija ovisnosti i zlouporabe alkohola“ i učenicima prvih razreda srednjih škola na temu „Prevencija ovisnosti i zlouporabe droga“.
 
Učenici osmih razreda kroz predavanja, koja su uglavnom usmjerena na prevenciju zloporabe alkohola, upoznati su s važnošću prevencije, o donošenju odluke, te o kaznenoj i prekršajnoj odgovornosti. Također im je skrenuta pozornost da postoje razne mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena u kojem se može dobro zabaviti bez alkohola i droga, te isto tako da ne podliježu vršnjačkom pritisku kad je u pitanju alkohol, ali i druge ovisnosti.
 
Osmašima je predstavljena i kampanja „Postani policajac/policajka“ čiji je nositelj Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik", te su učenici navedene škole kroz promidžbu policijskog zanimanja dobili uvid u sadržaj kampanje.
 
Učenici su upoznati sa svim promotivnim materijalima iz kampanje  i da sve objave vezane uz kampanju mogu pratiti na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik", kao i na društvenim mrežama.
 
Aktivnosti iz kampanje „Postani policajac/policajka“ nastaviti će se provoditi i s učenicima drugih razreda srednjih škola u četverogodišnjem trajanju, te završnih razreda srednjih škola, pri čemu će policijski službenici zainteresirane informirati o načinima prijave na natječaj i upisima u treći razred Srednje policijske škole „Josip Jović“ te o načinima prijave na natječaj za prekvalifikaciju za zanimanje policajac/policajka kao i potrebnim uvjetima.


 

Pisane vijesti