Oružje van iz mog doma

Slika FOTKE ZA VIJESTI/rucne bombe-9 kom, Sv.Rok.jpg

U sklopu preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“, a u organizaciji policijskih službenika Policijske postaje Otočac, tijekom travnja i svibnja 2013. godine na području Grada Otočca je organizirana akcija pod sloganom „Oružje van iz moga doma“.

Foto: Ilustracija

 U sklopu preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“, a u organizaciji policijskih službenika Policijske postaje Otočac, tijekom travnja i svibnja 2013. godine na području Grada Otočca je organizirana akcija pod sloganom „Oružje van iz moga doma“.

U provođenje akcije aktivno se uključilo Vijeće za prevenciju Grada Otočca, financiranjem prigodnih letaka o korisnim informacijama vezanim za dragovoljnu predaju oružja i minsko eksplozivnih sredstava, koji su dijeljeni građanima na promotivnim štandovima dana 19. i 24. travnja 2013. godine, a  ciljevi akcije prezentirani su i putem medija.

Opisane aktivnosti rezultirale su dragovoljnom predajom 17 ručnih bombi, 1 tromblonske mine, 1 pištolja, 303 komada raznog streljiva, 1 kg gospodarskog eksploziva s 10 m sporogorućeg štapina i 30 komada detonirajućih kapisli.

Preventivnu akciju „Manje oružja, manje tragedija“ provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj već dugi niz godina, a s ciljem senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog  i nedozvoljenog oružja, te minsko-eksplozivnih sredstava.

Akcija je i dalje u tijeku, stoga se pozivaju svi građani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga mogu dragovoljno predati bez sankcija. 

Skrećemo pozornost građanima da oružja koja namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192, nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu i preuzeti oružje. 



Stranica