Održana sjednica Vijeća za prevenciju Grada Novalje

Slika vijesti 2013/siječanj 2013/vijece za pr. Novalja.jpg

Jučer, 21. siječnja, s početkom u 10 sati u prostorijama Grada Novalje održana je 3. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Novalje 

Foto: PU ličko-senjska 

Jučer, 21. siječnja, s početkom u 10 sati u prostorijama Grada Novalje održana je 3. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Novalje.

Zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju načelnik Policijske postaje Novalja Željko Prenđa najavio je poduzimanje operativno-preventivnih aktivnosti policije u suradnji sa nadležnim inspekcijskim službama, u cilju suzbijanja generatora nasilja među djecom i mladima. Upoznao je prisutne članove Vijeća da vlasnici i odgovorne osobe u ugostiteljskim objektima prilikom narušavanja javnog reda i mira često propuste spriječiti narušavanje, što su dužni učiniti, također je spomenuo i problem točenja alkoholnih pića maloljetnim osobama, kao i prodaju duhanskih proizvoda maloljetnim osobama,prekoračenje radnog vremena ugostiteljskih i drugih objekata. Naglasio je da je želja policije da se u provedbu ovih aktivnosti uključe i građani i time kroz partnerski odnos proklamiran projektom „Policija u zajednici“ doprinesu učinkovitosti mjera koje se provode na sveopće zadovoljstvo svih žitelja lokalne zajednice.                                                                                           

Na sjednici je razmatrana realizacija utvrđenih ciljeva na prethodnoj sjednici, te je predsjednik Vijeća gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo upoznao članove Vijeća da će u ulici Zeleni put u Novalji kod Osnovne škole „Antun Gustav Matoš“ do proljeća biti postavljeni usporivači prometa.



Stranica