Održana konferencija za medije u PU ličko-senjskoj

Slika FOTKE ZA VIJESTI/pressica-st. sig. i dr. 1-mala.jpg

Foto: PU ličko-senjska

Danas, 26. siječnja u prostorijama Policijske uprave ličko-senjske održana je konferencija za medije na teme: stanje sigurnosti u 2011. godini s posebnim osvrtom na preventivne aktivnosti i rezultati akcije „Manje oružja, manje tragedija“ u 2011. godini, te aktivnosti policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu PU ličko-senjske u provođenju te akcije. Okupljenim novinarima je prezentirano stanje sigurnosti u 2011. godini, te je izdvojeno da je tijekom 2011. godine zabilježen porast kaznenih djela za 42,82% koji se prvenstveno odnosi na porast kaznenih djela općeg i gospodarskog kriminaliteta, blagi porast prekršaja protiv javnog reda i mira te neznatno smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća, kao i broja smrtno stradalih osoba u prometu.

Također su upoznati s preventivnim aktivnostima koje su poduzimali policijski službenici ove PU tijekom 2011. godine, čiji cilj je bio uključivanje svih subjekata u društvu radi senzibiliziranja javnosti od rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja, a posebno  edukacija mlađe populacije usmjerene na upoznavanje učenika o pravilnom načinu postupanju rizičnim okolnostima.

Vezano za provođenje preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“ novinari su upoznati s rezultatima dragovoljne predaje oružja tijekom 2011. godine, te su pozvani da medijski promoviraju dragovoljnu predaju oružja i u narednom periodu.

S obzirom na značajnu ulogu policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske, u aktivnostima kod dragovoljne predaje oružja te pronalascima minsko-eksplozivnih sredstava prezentirani su rezultati njihovih aktivnosti tijekom 2011. godine, te je istaknuta njihova uloga u takvim slučajevima kao i u edukaciji građana, a posebno djece.  

  



Stranica