Održan sastanak Vijeća za prevenciju Grada Senja

Slika vijesti/2012/prosinac/100_0943.JPG

Jučer, 05. prosinca, održan je sastanak Vijeća za prevenciju Grada Senja, na kojemu su uz predsjednika Vijeća gradonačelnika Grada Senja Darka Nekića, bili prisutni i ostali članovi Vijeća 

Jučer, 05. prosinca, održan je sastanak Vijeća za prevenciju Grada Senja, na kojemu su uz  predsjednika Vijeća gradonačelnika Grada Senja Darka Nekića, bili prisutni i ostali članovi Vijeća. 

Na sastanku je dogovoreno da će se Gradskom vijeću Grada Senja uputiti prijedlog izmjene Odluke o osnivanju Vijeća za prevenciju, kako bi član Vijeća postala i Javna vatrogasna postrojba Grada Senja. Nadalje je dogovoreno da će u Vijeću za prevenciju prema potrebi participirati i razne udruge, kao povremeni članovi.

Načelnik Policijske postaje Senj Mario Jančić istaknuo je da će Vijeće za prevenciju imati punu podršku Policijske postaje Senj, te posebno naglasio ulogu Vijeća za prevenciju u razvijanju partnerskog odnosa sa svim subjektima u lokalnoj zajednici, što rezultira pozitivnim osjećajem građana o stanju sigurnosti i boljom kvalitetetom života građana. Također je najavio: 

  • preventivne aktivnosti tijekom nadolazećih blagdana, koje će policijski službenici poduzimati radi prevencije zlouporabe pirotehničkih sredstava, 
  • predavanja pod nazivom „Zdrav za 5 - pušenje kao ovisnost“ i „Alkohol je ubojica-nemoj počinjati“, koja će se u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti organizirati u suradnji sa Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Obiteljskim centrom Ličko-senjske županije i Klubom liječenih alkoholičara, a namijenjena su srednjoškolskim učenicima.


Stranica