Održan radni sastanak vezano uz zimsku sezonu

Slika /vijesti 2018/IMG_7128.JPG

S ciljem pravodobnog poduzimanja pripremnih mjera i radnji prije početka zimske sezone na inicijativu Policijske uprave ličko-senjske održan je radni sastanak.

Jučer je na inicijativu Policijske uprave ličko-senjske održan sastanak s predstavnicima tehničkih jedinica Hrvatske autoceste, Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste, Lika cesta, Državne uprave za zaštitu i spašavanje- centar Gospić, te predstavnicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, a sve s ciljem pravodobnog poduzimanja pripremnih mjera i radnji prije početka zimske sezone, te poradi što bolje uvezanosti i koordinacije sa službama koje skrbe o čišćenju i prohodnosti cesta.
 
Sastanak je otvorio voditelj Službe policije Josip Dujmović, koji je nakon uvodnog pozdrava iznio svima zajedničke ciljeve, a to su održavanje stanja sigurnosti, smanjenje broja prometnih nesreća, te nesmetan i siguran prolazak za putnike, a da bi postigli zadane zadaće potreban je zajednički angažman svih službi. Kao novost najavio je i dežurstva u vrijeme kada se očekuju veće količine padalina, i udari bure kako bi se na vrijeme promet preusmjerio.
 
Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Nikola Karić iznio je statističke pokazatelje, kao i obveze policije prema upraviteljima cesta, odnosno da policija mora inzistirati na pravovremenom posipanju cesta, na pravovremenom započinjanju čišćenja snijega i na inzistiranju da odmorišta na autocesti A-1 budu otvorena i očišćena zbog smještanja kamiona. Također je naglasio da je od velike važnosti da građani imaju pravovremene informacije o stanju na cestama.
 
Voditelj smjene OKCP-a Ante Gabelica naglasio je da je od velike važnosti da građani imaju pravovremene informacije o stanju na cestama.
 
Raščlanjeni operativni programi rada navedenih službi, i definirani osnovni modaliteti međusobne koordinacije tijekom nastupanja zimskih uvjeta na cestama. 
 


Pisane vijesti