Održan radni sastanak povodom predstojeće zimske sezone

Slika vijesti/2012/listopad/zimska sluzba 2012 1.jpg

Jučer, 18. listopada 2012. godine u 12 sati u prostorijama Policijske uprave ličko-senjske održan je radni sastanak s predstavnicima tehničkih jedinica Hrvatskih auto-cesta, Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste, Lika cesta i nadležnih nadcestarija, te tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, koji je organiziran u vezi održavanja sigurnosti i optimalne protočnosti na cestama tijekom predstojeće zimske

Foto: PU ličko-senjska

Jučer, 18. listopada 2012. godine u 12 sati u prostorijama Policijske uprave ličko-senjske održan je radni sastanak s predstavnicima tehničkih jedinica Hrvatskih auto-cesta, Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste, Lika cesta i nadležnih nadcestarija, te tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, koji je organiziran u vezi održavanja sigurnosti i optimalne protočnosti na cestama tijekom predstojeće zimske sezone.  

Na sastanku je nazočio i načelnik Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnar, koji se obratio prisutnima i naglasio da je policija prevenstveno javni servis građana, te da se nada da će upravo poradi građana suradnja svih subjekata biti na najvišoj razini.

Navedeni sastanak tradicionalno se održava svake godine uoči zime i na njemu je izvršena analiza prethodne zimske sezone, kao i suradnja svih subjekata koji sudjeluju u provođenju iste. Dosadašnja suradnja ocijenjena je zadovoljavajućom, a iz izvršene analize utvrđeno je da je u periodu od 01.10.2011. godine do 01.05.2012. godine blago smanjen ukupan broj prometnih nesreća, kao i prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Odnosno, u navedenom periodu evidentirano je 6 prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama, u odnosu na isti period 2010./2011. godinu kada ih je evidentirano 7.

Za naglasiti je da je odlukom Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture o razvrstavanju javnih cesta, jedan dio cesta na području Policijske uprave ličko-senjske se rasporedio u nižu kategoriju cesta, te su sve javne ceste unutar grada Gospića prešle u obavezu lokalnoj samoupravi  i prestale su biti javne. Ta odluka na novi način preraspoređuje obaveze pravnih subjekata u vrijeme zimske sezone, prevenstveno lokalne samouprave i Županijske uprave cesta koji dobivaju u obvezu zimskog održavanja dodatne kilometre prometnica.    

Također je dogovoreno da će se o stanju na cestama pravovremeno izvješćivati Hrvatski autoklub i Županijski centar 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje, kako bi građani imali saznanja o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica