Održan radni sastanak na temu implementacije Akcijskog plana za potporu zaštiti javnih prostora

Slika PU_LS/vijesti 2018/SRPANJ/IMG_6921.JPG

Foto: PU ličko-senjska

Europska komisija je u listopadu 2017. godine usvojila „Akcijski plan za potporu zaštite javnih prostora“, o čemu je 28. lipnja 2018. godine govorio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji „Sigurni gradovi“.

Cilj akcijskog plana je zajedničkim snagama iznaći inovativna, održiva i djelotvorna rješenja za bolju zaštitu javnih prostora, a za iznalaženje najboljih rješenja i potrebnih prijedloga potrebna je sveobuhvatna suradnja policije i široke društvene zajednice, prvenstveno lokalne vlasti.

Stoga je danas, na inicijativu Policijske uprave ličko-senjske održan sastanak sa predstavnicima gradova, općina i županije Ličko-senjske, kojom prilikom je svima skrenuta pozornost na važnost ranog prepoznavanja potencijalnih meta ugroza, te su se svi složili da samo zajednički se najbolje mogu procijeniti javni prostori na kojima su potrebne intervencije, što je i temelj za uspjeh naveden u Akcijskom planu.

Akcijskim planom predviđeno je 100 milijuna eura za podizanje sigurnosti gradova, te su svi pozvani da pripreme i prijave projekte, a Policijska uprava ličko-senjska će im u svakom trenutku biti podrška u tome.



Pisane vijesti