Odavanje službene tajne

Slika vijesti 2013/RUJAN 2013/uhicenik01.jpg

Policijski službenici PNUSKOK-a i Policijske uprave ličko-senjske jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakinjom i 57-godišnjakom, oboje s područja Općine Karlobag, zbog osnova sumnje da je 38-godišnjakinja počinila kazneno djelo odavanja službene tajne, a 57-godišnjak kazneno djelo poticanja na odavanje službene tajne 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici PNUSKOK-a i Policijske uprave ličko-senjske jučer su dovršili  kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakinjom i 57-godišnjakom, oboje s područja Općine Karlobag, zbog osnova sumnje da je 38-godišnjakinja počinila kazneno djelo odavanja službene tajne, a 57-godišnjak kazneno djelo poticanja na odavanje službene tajne. 

Sumnja se da je 38-godišnjakinja kao službenica jedne policijske postaje od ožujka do sredine srpnja 2013. godine, u cilju da 57-godišnjaku omogući da dođe do podataka koji nisu za službenu objavu, a koji su joj bili dostupni u radu, dostavila ih 57-godišnjaku. 

Oni su uhićeni i dovedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave ličko-senjske, a protiv njih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću.



Stranica