Obilježen Dan policije u Policijskoj upravi ličko-senjskoj

Slika PU_LS/vijesti 2018/RUJAN/IMG_7040.JPG

Foto: PU ličko-senjska

Policijska uprava ličko-senjska obilježila je danas, 27. rujna, Dan policije, koji se slavi 29. rujna, na dan Sv. Mihovila –   zaštitnika policije.

Načelnik Policijske uprave ličko-senjske Josip Biljan sa svojim suradnicima je u prostorijama policijske uprave primio roditelje i obitelji poginulih policijskih službenika u Domovinskom ratu, kojom prilikom im se zahvalio što su svojom nazočnošću uveličali Dan Svetog Mihovila, zaštitnika hrvatske policije, kojeg obilježavamo kao Dan hrvatske policije. 

Zatim su se svi zajedno uputili prema Središnjem križu na groblju Svete Marije Magdalene u Gospiću, gdje su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast poginulim policijskim službenicima. Uz obitelji poginulih policijskih službenika i policijsku upravu, vijence su položili i zapalili svijeće gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević sa zamjenicom Kristinom Pršom, predstavnici Hrvatske vojske, te  predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Riječi molitve za poginule policijske službenike izrekao je don Matej Ećimović, kapelan poslužitelj policijske kapelanije, koji je potom predvodio svetu misu zadušnicu u katedrali NBDM u Gospiću. 

Nakon svete mise, svi zajedno su razgledali izložbu Muzeja policije „Ljepota lažnog sjaja“ u Muzeju Like Gospić, a na Trgu Stjepana Radića u Gospiću održana je izložba policijske opreme i tehnike, gdje su građani imali priliku upoznati se sa svom opremom i tehnikom koju policijski službenici koriste u svome svakodnevnom radu.Pisane vijesti