Obilježavanje Međunarodnog tjedna djeteta

Slika PU_LS/vijesti 2018/LISTOPAD/DJ. TJEDAN

Foto: PU ličko-senjska

Povodom Međunarodnog tjedna djeteta koji se obilježava od 1. do 7. listopada, policijske službenice za prevenciju Policijske uprave ličko-senjske su posjetile  polaznike Dječjeg vrtića „Tratinčica“ u Brinju. 

U ugodnom druženju, kroz prezentaciju prilagođenu njihovom uzrastu predstavljen im je rad policije i policijskih službenika za koje su mališani pokazali veliku zainteresiranost, te su imali mnoštvo pitanja. 

Djeci su uručeni prigodni pokloni, a na kraju druženja imali su priliku razgledati služeno policijsko vozilo što im je pričinilo veliku radost.           

U sklopu Međunarodnog tjedna djeteta, obilježen je i Međunarodni dan nenasilja (2. listopada), kojom prilikom je policijska službenica za prevenciju ove policijske uprave održala edukativna predavanja učenicima šestih razreda Osnovne škole dr. Franje Tuđmana u Korenici u sklopu projekta „Živim život bez nasilja“ – Cyberbullying – zlostavljanje putem interneta i mobitela. 

Kroz  prezentaciju su učenici upoznati s nasiljem u svim njegovim pojavnim oblicima i posljedicama na psihičko i fizičko zdravlje pojedinca, nastojalo ih se osvijestiti na nužnost sprječavanja i prijavljivanja nasilja, te upoznati na koji način se zaštititi. Primjerima iz svakodnevnog života o međuvršnjačkom nasilju, nasilju u obitelji, cyberbullyingu i sl., djecu se nastojalo ohrabriti da prijave nasilje i da ne trpe nasilje jer za nasilje nema opravdanja.



Pisane vijesti