Ne ostavljajte minsko-eksplozivna sredstva u prirodi – policija očistila još jedan speleološki objekt

  • Slika /2021/IJ4.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ukoliko pronađete minsko-eksplozivna sredstva ne poduzimajte nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već odmah obavijestite policiju

Iz speleološkog objekta-jame zvane Ivć jama u mjestu Caska jučer su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijskih uprava zagrebačke i ličko-senjske izvadili dvije ručne bombe, dvije protupješačke antimagnetne mine i imitator djelovanja artiljerijskog oružja IDAO M71, što su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeli i pohranili u skladište do uništenja.

U cilju zaštite svih građana i ovom prilikom apeliramo na građane koji nedozvoljeno posjeduju minsko-eksplozivna sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno, na mjestima koja su dostupna ostalim građanima, jer do istih često mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.
 
Pridružite nam se u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
 

Pisane vijesti