Nagrađeni najbolji učenici

Slika vijesti/2012/prosinac/MAH 1 mala.jpg

Foto: PU ličko-senjska

U sklopu provedbe preventivnog programa „Zajedno više možemo“ Policijska uprava ličko-senjska nastavlja sa implementacijom komponente pod nazivom „Mogu ako hoću-1“ (MAH-1) u svim školama na svom području.

Danas je u osnovnoj školi „S. S. Kranjčević“ u Senju, kontakt policajac Policijske postaje Senj Emanuel Vesel održao predavanje učenicima četvrtih razreda kojom prilikom ih je na prigodan način upoznao sa poslovima koje obavlja policija, sa posebnim osvrtom na ulogu i značaj kontakt policajca, sa kažnjivim i štetnim radnjama sa kojima se mogu susretati, među kojima je naglašena štetnost konzumiranja cigareta, alkohola, droga i vandalskog ponašanja, te zakonskim odredbama koje se odnose na  zaštitu djece i mladeži. Također su upoznati sa zakonskim odredbama koje reguliraju zabranu prodaje cigareta osobama mlađim od 18 godina, zabranom konzumiranja alkohola na javnim mjestima i štetnim posljedicama do kojih konzumiranje alkohola može dovesti, oblicima vandalskog ponašanja i posljedicama do kojih takvo ponašanje može dovesti. Posebna pozornost skrenuta je na uporabu pirotehničkih sredstava u svrhu izbjegavanja neželjenih posljedica.

Nakon predavanja, organizirana je i radionica kojom prilikom su djeca ispunjavala upitnike na temu policije, te su najuspješniji nagrađeni promotivnim materijalima, nakon čega su druženje nastavili uz tortu koju je učenicima darovao načelnik Policijske postaje Senj.



Stranica