Muškarac osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti

Slika vijesti 2014/TRAVANJ/novac01.jpg

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom s područja Grada Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti i 60-godišnjakinjom s područja Grada Pule zbog osnova sumnje da mu je pomogla u izvršenju navedenog kaznenog djela

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom s područja Grada Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti i 60-godišnjakinjom s područja Grada Pule zbog osnova sumnje da mu je pomogla u izvršenju navedenog kaznenog djela. 

On se sumnjiči da je kao odgovorna osoba u jednoj pravnoj osobi sa sjedištem u Gospiću iskoristio svoj položaj i ovlasti definirane Statutom, tako što je u lipnju 2006. godine utjecao na donošenje odluke Izvršnog odbora da se stan u vlasništvu te pravne osobe proda, na osnovu čega je proveden natječaj na koji je pristigla samo jedna ponuda i to 60-godišnjakinje s područja Pule, kojoj je stan prodan o čemu je sklopljen ugovor o kupoprodaji. 

Nakon prodaje 60-godišnjakinja nije izvršila svoje obveze iz ugovora, s obzirom da nije isplatila ugovorenu cijenu, a pravna osoba koja je prodala stan je nastavila sa otplaćivanjem kredita temeljem kojeg je i kupila navedeni stan, iako je ugovorom o kupoprodaji obveze plaćanja kredita preuzela 60-godišnjakinja. 

Naknadno je 60-godišnjakinja kupljeni stan darovala 50-godišnjaku, a ne plaćanjem obveza iz ugovora pravna osoba je oštećena u iznosu ne manjem od 94 tisuće kuna. 

Protiv njih je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.



Stranica