Ministar Božinović posjetio Policijsku postaju Senj

  • Slika /vijesti 2019/IMG_2496.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Senj je primjer izvrsne suradnje i povezanosti lokalnih zajednica s državnim institucijama na dobrobit svih građana.


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je posjetio Policijsku postaju Senj kako bi pogledao kako napreduju radovi obnove na zgradi policijske postaje.
Naime, 23. listopada prošle godine potpisan je sporazum o zajedničkom ulaganju Ministarstva unutarnjih poslova, koje predstavlja ministar Davor Božinović i Grada Senja, koji predstavlja gradonačelnik  Sanjin Rukavina, o uređenju objekta Policijske postaje Senj.

Vlasnik objekta u kojem se nalaze prostorije Policijske postaje Senj na Staroj cesti 23 u Senju je Republika Hrvatska, a njome upravlja Ministarstvo unutarnjih poslova. Između sporazumnih strana postignut je dogovor o zajedničkom ulaganju u uređenje objekta koji obuhvaćaju radove obnove vanjske ovojnice zgrade (fasade i stolarije), a procijenjeni su na iznos od cca 770.330,00 kn bez PDV-a.
Za radove je Grad Senj osigurao  200.000,00 kn, a radovi su počeli 12. veljače 2019. godine.

Posjetu ministra su nazočili pomoćnik ministra Cvjetko Obradović, načelnik Policijske uprave ličko-senjske Josip Biljan, načelnik Policijske postaje Senj Mario Jančić i gradonačelnik Grada Senja Sanjin Rukavina s izaslanstvom.
Ministar Božinović i gradonačelnik Rukavina u pratnji suradnika posjetili su Policijsku postaju Senj na kojoj traju radovi uređenja, a koja predstavlja primjer izvrsne suradnje i povezanosti lokalnih zajednica s državnim institucijama na dobrobit svih građana.

Prilikom obilaska ministar se susreo s policijskim službenicima operativnog dežurstva, temeljne, prometne i kriminalističke policije te sa službenicama na upravnim poslovima.

Ministar Božinović se zahvalio gradonačelniku Rukavini koji je sa sredstvima iz proračuna Grada Senja sudjelovao u ovoj obnovi sa 200 000,00 kuna, te također spomenuo da ovo nisu jedini radovi u Ličko-senjskoj županiji, te da će Ministarstvo unutarnjih poslova slično napraviti i u Otočcu kroz program energetske obnove čija vrijednost radova je 1 400 000,00 kuna i u Karlobagu gdje će se također urediti zgrada policijske postaje.

„Cilj mi je ove godine da više od 50 objekata hrvatske policije diljem Hrvatske dovedemo u stanje gdje možemo s ponosom reći da je to  mjesto gdje radi hrvatska policija, jer hrvatska policija je to i zaslužila, kao i građani“ poručio je ministar Božinović.

Stranica