Krivotvorili ispravu

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u petak, 11. siječnja, dovršili kriminalističko istraživanje nad pet osoba s područja Općine Plitvička Jezera (51-godišnjakom, 50-godišnjakom, 54-godišnjakom, 61-godišnjakom i 36-godišnjakom) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave 

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u petak, 11. siječnja, dovršili kriminalističko istraživanje nad pet osoba s područja Općine Plitvička Jezera (51-godišnjakom, 50-godišnjakom, 54-godišnjakom, 61-godišnjakom i 36-godišnjakom) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Kazneno djelo počinili su tako što su prva četvorica izradili krivotvorenu ispravu („popis pripadnika dragovoljačkih oružanih skupina bivše Općine Titova Korenica“) koju su ovjerili kod javnog bilježnika, jamčivši da su podaci u tom dokumentu istiniti, na osnovu kojih je Ministarstvo obrane evidentiralo te podatke, a Ministarstvo branitelja priznalo braniteljske statuse. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su za 42 osobe naveli neistinite podatke koji se odnose na vrijeme provedeno u obrani RH, među kojima se nalazio i 36-godišnjak koji je na osnovu tih prava ostvario i pravo stambenog zbrinjavanja, darovanja obiteljske kuće u Korenici, iako je već jednom bio stambeno zbrinut obnovom obiteljske kuće, kao član obitelji. 

Protiv njih je dostavljena kazena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica