Kako pružiti prvu pomoć unesrećenima?

Slika vijesti 2013/srpanj/gore.jpg

U okviru projekta „Policija u zajednici“, a u organizaciji Policijske postaje Senj, u petak je u sportskoj dvorani srednje škole „Pavla Rittera Vitezovića“ u Senju, održana pokazna akcija pružanja prve pomoći 

U okviru projekta „Policija u zajednici“, a u organizaciji Policijske postaje Senj, u petak je u sportskoj dvorani srednje škole „Pavla Rittera Vitezovića“ u Senju, održana pokazna akcija pružanja prve pomoći, s ciljem edukacije djelatnika službi koje se najčešće susreću sa situacijama u kojima je potrebno pružiti prvu pomoć do dolaska medicinskog osoblja, što je često ključno za preživljavanje. 

U akciji su sudjelovali policijski službenici Policijske postaje Senj, djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije – ispostava Senj, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Senj, Lučke kapetanije, Obiteljskog centra, te članovi Moto racing kluba Senj. 

Činjenica je da s povećanjem broja turista dolazi i do većeg broja intervencija u kojima su zaposlenici službi koje sudjeluju na današnjoj obuci u prvom kontaktu sa unesrećenima i upravo tada se iskazuje potreba pravilnog pružanja prve pomoći i postupanja s ozlijeđenim osobama. Znanja i vještine koje ćemo danas usvojiti spašavaju život, a to nam je svima temeljna zadaća“, naglasio je načelnik Policijske postaje Senj Mario Jančić. 

Svi sudionici su savjesno prihvatili ovakav oblik educiranja i interaktivno sudjelovali u akciji, svjesni da nepravilno pružanje pomoći može još više ugroziti ljudski život.



Stranica