Izbjegavanje carinskog nadzora

Tijekom proteklog vikenda od 10. do 12. kolovoza, na graničnim prijelazima na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva prekršaja iz Carinskog zakona

Tijekom proteklog vikenda od 10. do 12. kolovoza, na graničnim prijelazima na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva prekršaja iz Carinskog zakona.

U subotu, 11. kolovoza oko 21,30 sati, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u suradnji s djelatnicima Carine, na MCGP Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH, izvršili kontrolu osobnog vozila marke „Daimler Benz“, njemačkih registracijskih oznaka, s kojim je upravljao 59-godišnji državljanin BiH. Izvršenom kontrolom pronađeno je 10 šteka cigareta i 6,5 kg kave, što nije prijavio prije početka pregleda. Pronađene cigarete i kava su od njega privremeno oduzeti. S obzirom da se radi o prekršaju iz Carinskog zakona, postupanje je prepušteno djelatnicima Carine, koji su protiv počinitelja podnijeli prijavu o počinjenom prekršaju.

U nedjelju, 12. kolovoza oko 15 sati, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u suradnji s djelatnicima Carine, na MCGP Užljebić, na ulazu u RH, izvršili kontrolu osobnog vozila marke „Mercedes“, njemačkih registracijskih oznaka, s kojim je upravljao 43-godišnji državljanin BiH. Izvršenom kontrolom pronađeno je 26 kg smrznutog mesa, koje on nije prijavio prije početka pregleda. Pronađeno meso je od njega privremeno oduzeto.S obzirom da se radi o prekršaju iz Carinskog zakona, postupanje je prepušteno djelatnicima Carine, koji su počinitelju naplatili mandatnu kaznu u iznosu od 500,00 kn.



Stranica