Građanin pronašao topničko zrno

Slika /prosinac 2020/plakat 2.jpg

Policijska uprava ličko-senjska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju

Foto: Ilustracija

U subotu, 31. prosinca 2022. godine, građanin je dojavio da je na pašnjaku u  mjestu Visuć, pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o topničkom zrnu.
S obzirom da je zrno bilo u oštećenom stanju i nije bilo sigurno za daljnji transport, isto je uz poduzimanje svih mjera sigurnosti uništeno.
 
I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.       

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.


 

Pisane vijesti