Građanin pronašao protuoklopne mine

Slika /2023/MES Otočac.jpg

Skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih često mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje  

Foto: PU ličko-senjska

Jučer je građanin u Otočcu čisteći kuću pronašao 4 mine, o čemu je odmah izvijestio policiju.
Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o 4 protuoklopne mine TMM-1 bez pripadajućih upaljača, koje je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
 

Pisane vijesti