Građanin pronašao minu

Slika /2023/Mina Vukava.jpeg

Apeliramo na sve građane da ne odbacuju oružje i minsko-eksplozivna sredstva u rijeke, more i na javne površine kako ne bi ugrozili sigurnost građana i skrećemo pozornost na činjenicu da do takvih stvari mogu doći neovlaštene osobe i djeca što za posljedicu može imati i stradavanje

Foto: PU ličko-senjska

Jučer je na području grada Gospića prilikom izvođenja radova sa radnim strojem iz zemlje izvađeno minsko-eksplozivno sredstvo.
Izlaskom na mjesto pronalaska, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o tromblonskoj kumulativnoj mini koju je uz poduzimanje svih sigurnosnih mjera uništio na mjestu pronalaska.
 
       
Skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljena minsko-eksplozivna sredstva mogu zloupotrijebiti, te da do istih mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.

Pridružite nam se u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   
Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer i izbace iz svojih domova ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno, te da svima osiguraju sigurniju i sretniju budućnost.
 
 
 

Pisane vijesti