Građani, predložite lokacije za nadzor brzine

Slika /2022/sip.jpg

Pozivamo građane da se uključe u provedbu akcije na način da nam predlože lokacije, odnosno mjesta na kojima bi tijekom akcije policijski službenici trebali obavljati nadzor brzine kretanja vozila

Foto: Ilustracija

Radi smanjenja broja prometnih nesreća, pogotovo prometnih nesreća s teškim posljedicama, u okviru ROADPOL-ovih aktivnosti, 19. travnja od 00.00 sati do 24.00 sata na području cijele Republike Hrvatske i drugih zemalja Europske unije provoditi će se pojačani nadzor kontrole brzine kretanja.

Akcija se provodi i na području Policijske uprave ličko-senjske te pozivamo građane da od 4. do 12. travnja dostave prijedloge lokacija na kojima žele da se kontrolira brzina kretanja na adresu elektroničke pošte licko-senjska@policija.hr.

Nadzor se provodi u cilju smanjenja prometnih nesreća, a predložene lokacije trebale bi biti one za koje se smatra da na njima vozači ne poštuju ograničenja brzine kretanja vozila.
 
Osim lokacija koje će predložiti građani, policija će nadzirati brzinu i na lokacijama na kojima se prema statističkim pokazateljima najčešće događaju prometne nesreće uzrokovane nepropisnom ili neprilagođenom brzinom.

Za provođenje nadzora odrediti će se veći broj promjenjivih lokacija na kojima će se rasporediti policijski službenici koristeći sve raspoložive uređaje za nadzor brzine, a svi pristigli prijedlozi građana će se analizirati, nakon čega će biti izabrane lokacije pogodne za 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila.

Poštujte ograničenja brzine na cestama, vozite oprezno i vodite brigu o svojoj sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu!
 


 

Pisane vijesti