Evidentirano 10 prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda

Slika /auto_policija04.jpg

Prilagodite brzinu kretanja prometnim znakovima, stanju u prometu i vremenskim uvjetima

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se:
  • u petak u 20 sati na dionici državne ceste broj 23 u mjestu Matešići, kada je za sada neutvrđen vozač upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz smjera Senja u smjeru Vratnika, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio kontrolu nad automobilom, prešao na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera i udario u prednju stranu osobnog automobila gospićke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 65-godišnjak iz Vranovače koji je teško ozlijeđen, kao i 59-godišnja putnica iz istog automobila. 23-godišnjak iz Senja i 22-godišnjak iz Zagreba koji su bili u automobilu koji je prouzročio prometnu nesreću lakše su ozlijeđeni. Kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice ove prometne nesreće.
  • jučer u 21.25 sati u Novalji kada je 25-godišnji državljanin Velike Britanije, upravljao lakim četverociklom (quad) riječke registracijske oznake, prilaznom cestom prema plaži Zrće i nije prilagodio brzinu kretanja te je izgubio nadzor nad četverociklom, prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u kameno betonski zid. Vozač je lakše ozlijeđen, dok je 27-godišnji putnik teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (2), Novalje (2) i Korenice (1).

Stranica