Dragovoljna predaja oružja u 2011. godini

Slika //FOTKE ZA VIJESTI/predano oruzje 2011-logo.jpg

Tijekom 2011. godine veliki je broj građana Ličko-senjske županije odlučio otkloniti opasnost iz svojih kuća i okoline i dragovoljno predati oružje koje su nedozvoljeno posjedovali te tako izbjeći i moguće prekršajne ili kaznene sankcije.

Foto: PU ličko-senjska/Ilustracija 

Tijekom 2011. godine veliki je broj građana Ličko-senjske županije odlučio otkloniti opasnost iz svojih kuća i  okoline i dragovoljno predati oružje koje su nedozvoljeno posjedovali te tako izbjeći  i moguće prekršajne ili kaznene sankcije.   

Tako su od građana prošle godine  preuzete: 22 puške, od čega 12 automatskih , 8 repetirajućih  i  dvije  poluautomatske puške, 3 pištolja, 123 ručne bombe, 121 mina, 72 komada raznog rasprskavajućeg oružja, te 14725 komada raznog streljiva kao i 35,1 kg eksploziva.  

Podsjećamo građane da i dalje mogu predavati oružje bez bojazni od sankcija, te da iz sigurnosnih razloga oružje i minsko-eksplozivna sredstva ne donose sami u prostorije policije, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja te oružje preuzeti bez pitanja o porijeklu.

Nadamo se da će se građani i ove godine  još više odlučivati na dragovoljnu predaju  oružja i minskoeksplozivnih sredstava, te time doista doprinijeti da ima manje tragedija u kojima nerijetko stradaju i djeca.   

Dakle, riješite se oružja bez sankcija i učinite Vaš dom sigurnijim!



Stranica