Dovršeno kriminalističko istraživanje zbog počinjenja više kaznenih djela

Slika FOTKE ZA VIJESTI/uhicenik01.jpg

Jučer, 9. rujna policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom i 38-godišnjakom iz Otočca, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, te da je 49-godišnjak počinio kaznena djela prijetnje i pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a 38-godišnjak kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari.  

Foto: Ilustracija

Jučer, 9. rujna policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom i 38-godišnjakom iz Otočca, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, te da je 49-godišnjak počinio kaznena djela prijetnje i pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a 38-godišnjak kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari. U subotu, 8. rujna 49-godišnjak je u alkoholiziranom stanju (2,0 g/kg), u jednom trgovačkom centru u Otočcu, na radnom mjestu fizički napao 24-godišnjaka iz Sinca, Grad Otočac. Nakon tog napada, zajedno sa 38-godišnjakom je otišao u Sinac, gdje je ispred jednog ugostiteljskog objekta sa drvenim predmetom u predjelu glave udario 56-godišnjaka iz Sinca, od kojeg udarca je on izgubio svijest. Za to vrijeme 38-godišnjak je sa dva stola porušio piće i pepeljare koje se na njima nalazilo, te oštetio jedan stol i ulazna vrata ugostiteljskog objekta. Izlaskom iz lokala vlasnice, 49-godišnjak je prijetio njoj i njezinim sinovima, tražeći jednoga od njih,  nakon čega su se obojica udaljili sa osobnim vozilom, sa kojim je upravljao 49-godišnjak. Liječnička pomoć ozlijeđenom 56-godišnjaku je pružena u Općoj bolnici Gospić, gdje su mu okvalificirane lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije.

Povod opisanih napada bilo je narušavanje javnog reda i mira 8. rujna u noćnim satima u Otočcu, u kojem je  napadnut  20-godišnjak iz Zagreba (sin 49-godišnjaka iz Otočca), kojega su fizički napale dvije osobe iz Sinca.

Provedenim mjerama traganja, policijski službenici su u Sincu  pokušali zaustaviti „BMW“ riječkih registracijskih oznaka, sa kojim je upravljao 49-godišnjaka, pri čemu je vozač povećao brzinu kretanja te se udaljio u smjeru Ličkog Lešća, Grad Otočac, gdje su ga zajedno sa 38-godišnjakom pronašli policijski službenici. Tijekom uhićenja fizički su napali policijske službenike, zbog čega su nad njima uporabljena sredstva prisile.

Oni su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava. Protiv 49-godišnjaka će biti podnijet i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog napada na 24-godišnjaka.



Stranica