Dovršena kriminalistička istraživanja u Novalji

Osumnjičeno nekoliko osoba za krađu, a jedna osoba za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalistička istraživanja:
  • nad 43-godišnjakom iz Belog Manastira, 24-godišnjakinjom iz Vira i 32-godišnjakom iz Benkovca zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe. Sumnjiče se da su u utorak, 29. rujna 2020. godine u popodnevnim satima u Novalji iz jednog trgovačkog centra otuđili tri usisavača, tri visokotlačna perača, dvije mikrovalne pećnice, tri ruksaka, devet boca alkoholnih pića, žilete i četiri kreme za lice. Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu. 
  • nad 41-godišnjakom iz Novalje, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga u kojoj je pronađena automatska puška, koju je neovlašteno posjedovao. Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Pisane vijesti