Dovršena kriminalistička istraživanja

Slika auto_policija04.jpg

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske tijekom vikenda su dovršili kriminalistička istraživanja nad

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske tijekom vikenda su dovršili kriminalistička istraživanja nad: 

- 36-godišnjakom s područja Otočca zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga njegove obiteljske kuće kojom prilikom je pronađen 61 komad raznog streljiva, koje je neovlašteno posjedovao.  Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

- 54-godišnjakom iz Korenice zbog osnove sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari i protuzakonitog lova i ribolova. Sumnjiči se da je unazad dva mjeseca u mjestu Homoljac, unutar Nacionalnog parka Plitvička Jezera, odstrijelio više komada divljači. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga njegove obiteljske kuće kojom prilikom je pronađena puška, 26 komada streljiva, 15 kg mesa divlje svinje i 2 kg mesa srne, koje je oduzeto na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.  Protiv njega će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. 

- 24-godišnjakom i 22-godišnjakom, obojica s područja Otočca, zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela teška tjelesna ozljeda i protupravno oduzimanje slobode. Sumnjiči ih se da su 20. kolovoza 2013. godine između 17 i 19 sati na Ličkom Osiku fizički nasrnuli na 50-godišnjaka iz Ličkog Osika, nakon čega su ga stavili u kombi i odvezli ga u jednu obiteljsku kuću u Perušiću gdje su mu ograničili slobodu kretanja. Protiv njih je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava. S obzirom da osumnjičenici nisu pronađeni, za njima se još traga.



Stranica