Dan ružičastih majica u Donjem Lapcu

  • Slika /vijesti 2019/IMG_0444.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policija će i dalje poticati preventivne projekte kako bi potakli sve na izgradnju kulture nenasilja, tolerancije i nediskriminacije naročito kod mlade populacije.

Dan ružičastih majica obilježila je danas i Policijska postaja Donji Lapac zajedno s Vijećem za prevenciju Općine Donji Lapac, pa su tako danas načelnik Policijske postaje Donji Lapac Stjepan Sabljić, načelnik Općine Donji Lapac Ilija Obradović ujedno i predsjednik Vijeća za prevenciju, pol. službenik za maloljetničku delinkvenciju i  kontakt policajka posjetili Osnovnu školu „Donji Lapac“.
Učenicima se na početku obratio načelnik policijske postaje koji je upoznao prisutne da je  2017. godine Hrvatski sabor izglasao obilježavanje Dana ružičastih majica kao Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja i to svake godine zadnju srijedu u mjesecu veljači. Obilježavanje toga dana podrazumijeva provođenje javne kampanje usmjerene na cijelu javnost, posebice djecu i mlade s ciljem njihove senzibilizacije o važnosti uočavanja problema, te aktivnog angažmana u sprječavanju svih oblika vršnjačkog nasilja.
 
Učenici od prvog do četvrtog razreda izveli su prigodan program, kojom prilikom je prikazan i animirani film „Svađa ptica“, te su izveli igrokaz „Tko će zaustaviti vršnjačko nasilje“.  
 
Policijski službenici ukazali su učenicima na opasnosti od modernih tehnologija, s posebnim naglaskom na cyberbullying.
 
Policija će i dalje poticati preventivne projekte kako bi šira zajednica i sve nadležne institucije pravovremeno uočile problem, te potakli sve na izgradnju kulture nenasilja, tolerancije i nediskriminacije naročito kod mlade populacije.
 

Stranica