Dan otvorenih vrata Policijske uprave ličko-senjske

  • Slika /vijesti 2019/21.03.19.puls (4).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini

Drugu godinu zaredom, Policijska uprava ličko-senjska u suradnji s Policijskom akademijom i Policijskom školom ''Josip Jović'', organizirala je danas u Gradskoj-školskoj športskoj dvorani u Gospiću Dan otvorenih vrata, gdje su prisustvovali i načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, te voditeljica Policijske škole „Josip Jović“ Renata Odeljan. 
 
Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini, kojim se traži 750 novih policajaca. 
 
Kako bi mladi doznali djelić onoga što rade policijski službenici, policijski službenici interventne jedinice policije prikazali su im pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina.
 
Kako je Dan otvorenih vrata primarno namijenjen mlađim osobama koje žele postati policajci, svi zainteresirani mogli su isprobati i postavljeni poligon i provjeriti svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u policijsku školu, a sve vezano uz tjelesne i motoričke sposobnosti pojasnio im je policijski službenik za stručno usavršavanje Nebodar Vukičević iz Policijske uprave zadarske. 
 
S obzirom da i psi uvelike pomažu policiji u radu, policijski službenik-vodič Marijan Petrović iz Policijske uprave zagrebačke je sa službenim psom za praćenje ljudskog traga Zarom izveo dio vježbe poslušnosti.
 
Svi prisutni potom su mogli razgledati edukativne postave, a potom su djelatnici kriminalističke tehnike prezentirali obavljanje očevida u slučaju teškog kaznenog djela te metode otkrivanja i izuzimanja različitih otisaka i tragova.
 
Cilj svih ovih aktivnosti je poticanje mladih za upis u program srednjoškolskog obrazovanja, odnosno pristupanja u redove policije, ali i upoznavanje javnosti s radom policije.
 
Više informacija o natječaju i programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka građani mogu pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava, u policijskim postajama, nadležnim službama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te na facebook stranici Policijske akademije MUP RH.

Stranica