Brzina, alkohol i droge su najgori suvozači

Slika /vijesti 2020 siječanj/promet5.jpg

Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa  

Foto: Ilustracija

Jučer su policijski službenici zatekli:
 
- na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, u visini mjesta Perušić u 12.21 sati, 34-godišnjeg poljskog državljana, vozača osobnog automobila kojem je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina kretanja od 226 km/h. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca; 

Preveliko samopouzdanje u vlastite vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila u trenu može dovesti do tragedije, obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.
 
- u Otočcu u 22.50 sati, 45-godišnjaka iz Senja kako upravlja osobnim automobilom gospićke registracijske oznake u alkoholiziranom stanju (1,86 g/kg). Zbog jasne i nedvosmislene namjere da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, on je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog. 

Alkohol u krvi, krv na cesti -  ne upravljajte vozilom ukoliko ste konzumirali alkoholna pića i prilagodite vožnju uvjetima na cesti!       

Pisane vijesti