Biciklistička utrka ''Tour of Croatia''

Slika vijesti 2015/TRAVANJ/biciklisti.jpg

Foto: Ilustracija 

Tour of Croatia – Race through the natural beauty 2016. koja se održava na području Republike Hrvatske od 19. do 24. travnja 2016. godine, drugo je izdanje etapne međunarodne profesionalne biciklističke utrke u kojoj sudjeluje 20 profesionalnih ekipa s po osam natjecatelja. 

 Utrka se odvija u šest etapa, od kojih je prva počela na području Osječko-baranjske  županije, dok zadnja kreće u nedjelju, 24. travnja 2016. u Istarskoj županiji, a završava u Zagrebu. Cilj utrke je promocija naše zemlje, regija i županija. 

Druga etapa kreće u srijedu 20. travnja na području Policijske uprave ličko-senjske. Start je predviđen kod ulaza 1 u Nacionalni park Plitvička Jezera (kod Ličke kuće) u 9.50 sati, te je trasa kretanja Plitvice – DC 429 - Prijeboj - Borje – Korenica – Bjelopolje – Grabušić – Pećani – Jošani – Mutilić – Ondić – Klapavica – Gračac – Malovac – Pađene – Knin – Polača – Kijevo – Vrlika – Karakašić – Sinj – Dugopolje - Split i cilj na Trgu dr. Franje Tuđmana (na rivi).

Promet za ostala vozila u smjeru voženja utrke, neće se zatvarati cijelo vrijeme održavanja utrke na pojedinoj dionici, već samo neposredno uoči nailaska i za vrijeme prolaska natjecatelja. 

Na kolnicima gdje se promet odvija dvosmjerno, promet iz suprotnog smjera zatvarat će se do 30 minuta prije nailaska natjecatelja, stoga se mole vozači koji se zateknu na takvim dionicama da svoja vozila zaustave uz desni rub kolnika (ako je moguće i izvan kolnika) te pričekaju prolazak zaštitnice utrke. 

Uz navedeno, svi sudionici u prometu koji se zateknu na navedenim dionicama utrke dužni su se pridržavati naredbi policijskih službenika na terenu. 

Detaljnije o etapama, odnosno trasi putem koje će se biciklisti kretati pogledajte ovdje.



Stranica