Obilježena 20. obljetnica pogibije policajaca na Žutoj Lokvi

Slika FOTKE ZA VIJESTI/Z. Lokva-mala.jpg

Foto: PU ličko-senjska  

Danas, 24. kolovoza u 11 sati, u mjestu Žuta Lokva svečano je obilježena 20. godišnjica pogibije četvorice policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske, Policijske postaje Otočac, Policijske ispostave Brinje. Bila je ovo prigoda da se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obnove sjećanja na tragični događaj koji se dogodio na tome mjestu prije dvadeset godina kada su svojom odanošću časnom policijskom poslu u očuvanju suvereniteta Republike Hrvatske svoj život dali Dragutin Toljan (policijski službenik), Zdravko Vuković (policijski službenik), Vinko Krznarić (pripadnik pričuvnog sastava) i Milan Vranić (pripadnik pričuvnog sastava).

Uz preživjelog kolegu Darka Murata, obitelji poginulih policajaca, predstavnika županijskih, općinskih i gradskih vlasti, mještana  i suvremenika tadašnjih događanja, obilježavanju ove obljetnice prisustvovao je i načelnik Policijske uprave ličko-senjske gospodin Željko Jurković sa svojim suradnicima.

Prisjećajući se pogibije naših kolega policajaca Drage, Zdravka, Vinka I Milana, načelnik Jurković je istaknuo da je obveza svih nas, suvremenika toga vremena i učesnika  tih događanja, da s ponosom obilježavamo sve značajne datume iz Domovinskog rata, te da mladim naraštajima prenosimo značaj žrtava i domoljublja hrvatskih policajaca, branitelja u Domovinskome ratu, koji su u pravom smislu riječi i djela pokazali što znači biti hrvatski policajac, čovjek i humanist, hrvatski branitelj. Posebno je istaknuo da nikada ne smijemo zaboraviti svoje heroje, hrvatske branitelje i njihovo veliko djelo, pobjedu izvojevanu u pravednom i obrambenom oslobodilačkom Domovinskom ratu

 U svom prigodnom govoru prisjetio se i svih ubijenih pripadnika Policijske uprave ličko-senjske, njih 36,  koji su poginuli  braneći svoju domovinu.

Nakon načelnika Policijske uprave ličko-senjske, okupljenima se obratio zamjenik načelnika općine Brinje gospodin Joso Vuković i gospodin Željko Sačić.

Svetu misu zadušnicu za poginule policijske službenike predvodio je biskup dr. Mile Bogović u koncelebraciji župnika Peje Ivkića i vlč. Josipa Štefančića.



Stranica