Sažetak događaja tijekom vikenda

Slika FOTKE ZA VIJESTI/podrucje PU LS 2.jpg

Tijekom proteklog produženog vikenda od 12. do 15. kolovoza, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 15 kaznenih djela, 32 prometne nesreće, 5 narušavanja javnog reda i mira, 2 nasilnička ponašanja u obitelji i 1 pronalazak minsko-eksplozivnih sredstav

Foto: PU ličko-senjska

Tijekom proteklog produženog vikenda od 12. do 15. kolovoza, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 15 kaznenih djela, 32 prometne nesreće, 5 narušavanja javnog reda i mira, 2 nasilnička ponašanja u obitelji i 1 pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet

Deset kaznenih djela evidentirano je na području Novalje (zlouporaba opojnih droga - 9, teška krađa – 1), dva u Senju (krađa i tjelesna ozljeda), po jedno u Gospiću (krađa), Otočacu (teška krađa) i Donjem Lapcu (uništenje i oštećenje tuđe stvari).

Promet

Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom, a dogodila se na području Gospića. Jedanaest prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Novalje (4), Gospića (3), Otočca (2), Korenice (1) i Senja (1). U njima je ozlijeđeno 14 osoba, od kojih 7 teško i 7 lako. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Senja (6), Gospića (5), Otočca (5), Novalje (3) i Korenice (1). 

Javni red i mir

Pet narušavanja javnog reda i mira evidentirano je na području Senja-3, Otočca-1 i Korenice-1, a sva su počinjena tučom. Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima. 

Nasilničko ponašanje u obitelji

Po jedno nasilničko ponašanje u obitelji evidentirano je na području Gospića i Karlobaga. Počinitelji su uhićeni te su uz optužne prijedloge privedeni nadležnim prekršajnim sudovima.

Pronalazak minsko-eksplozivnih  sredstava

Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava evidentiran je na području Otočca. 



Stranica