Uhićeni zbog dilanja droge na području Novalje

Slika FOTKE ZA VIJESTI/droga-heroin i speed-Novalja.jpg

Foto: PU ličko-senjska

Danas, 26. srpnja, policijski službenici PU ličko-senjske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad šest osoba – petero hrvatskih državljana i 25-godišnjim državljaninom BiH-e, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga. Po dvoje državljana Republike Hrvatske je s područja Duge Rese (49-godišnjak i 24-godišnjakinja) i Novalje (36-godišnjak i 21-godišnjak), dok je jedan s područja Karlovca (25-godišnjak).

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su kaznena djela počinili posjedovanjem, prodajom, te posredovanjem u prodaji opojne droge heroina, amfetamina tzv. speeda i marihuane, koju su tijekom mjeseca lipnja i srpnja, nabavljali na području Karlovca, a zatim je na širem području Grada Novalje preprodavali turistima i mještanima.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršene su pretrage stanova koje oni koriste na području Novalje i njihovih vozila, kojom prilikom je pronađeno 60 grama heroina, 44 grama amfetamina tzv. speeda, jedna digitalna vaga i tri mobitela, koji su od njih privremeno oduzeti.

Oni  će tijekom današnjeg dana uz kaznenu prijavu biti privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.  



Stranica