Prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom u Bjelopolju

Slika FOTKE ZA VIJESTI/pn Opel Astra i Golf.jpg

U subotu, 23. srpnja oko 19,05 sati na dijelu DC 1, u mjestu Bjelopolje, Općina Plitvička Jezera, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede.  

Foto: PU ličko-senjska  

U subotu, 23. srpnja oko 19.05 sati na dijelu državne ceste D1, u mjestu Bjelopolje, Općina Plitvička Jezera, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Do nesreće je došlo kada je 18-godišnjak iz Zagreba upravljajući osobnim vozilom marke „Opel Astra“ zagrebačkih registracijskih oznaka, iz smjera Gračaca u smjeru Korenice, ulaskom u desni zavoj, uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika izgubio kontrolu nad vozilom, zbog čega je došlo do zanošenja vozila, njegovog djelomičnog izlaska sa kolnika u desno, ponovnog vraćanja na kolnik, te prelaska na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje sa  prednjim dijelom vozila udara  u prednji dio osobnog vozila marke „VW Golf“ gospićkih registracijskih oznaka, sa kojim je iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnjak iz Bjelopolja.

U prometnoj nesreći smrtno je 17-godišnjak iz Zagreba, putnik u osobnom vozilu „Opel Astra“, dok su lake tjelesne ozljede zadobila oba vozača i  26-godišnjak iz Zagreba, putnik u osobnom vozilu „Opel Astra“.

Zbog izazivanja prometne nesreće, protiv 18-godišnjaka bit će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za mladež.



Stranica