Policijskom službeniku dodijeljena zahvalnica Grada Gospića

Slika FOTKE ZA VIJESTI/zahvalnica - Marijan Simatovic.jpg

Danas, 20. srpnja, povodom Dana Grada Gospića koji se obilježava 22. srpnja, u prostorijama Kulturno-informativnog centra Gospić upriličena je dodjela zahvalnica zaslužnim građanima Grada Gospića, koji su svojim djelima doprinijeli razvoju i ugledu Grada Gospića.

Foto: PU ličko-senjska

Danas, 20. srpnja, povodom Dana Grada Gospića koji se obilježava 22. srpnja, u prostorijama Kulturno-informativnog centra Gospić upriličena je dodjela zahvalnica zaslužnim građanima Grada Gospića, koji su svojim djelima doprinijeli razvoju i ugledu Grada Gospića. Jedna od zahvalnica dodijeljena je policijskom službeniku Policijske uprave ličko-senjske Marijanu Šimatoviću, za dobrovoljno darivanje krvotvornih matičnih stanica u svrhu liječenja nepoznatog primatelja.

On je kao dobrovoljni donator Zaklade Ana Rukavina donirao matične stanice za liječenje nepoznatog primatelja. Naime, ova Policijska uprava je sa Zakladom Ana Rukavina u veljači 2008. godine organizirala akciju dobrovoljnog darivanja krvi za tipizaciju kojom se ulazi u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica. U toj humanitarnoj akciji kojoj je cilj pomoć oboljelima od leukemije i limfona, sudjelovao je i policijski službenik Marijan Šimatović.  Nakon tipizacije krvi, tijekom mjeseca veljače 2011. godine pozvao ga je dr. Mirando Mrsić iz KBC Zagreb, koji ga je obavijestio da su njegovi uzorci matičnih stanica kompatibilni s matičnim stanicama jedne oboljele osobe, te od njega zatražio pristanak za doniranje, na koji je on pristao, te 16. lipnja ove godine u KBC Rebro donirao matične stanice.

Zahvalnicu policijskom službeniku je uručio gradonačelnik Grada Gospića gospodin Milan Kolić, istakavši značaj doniranja matičnih stanica i sam humanitarni čin policijskog službenika koji može poslužiti kao primjer svim građanima.

Ovim postupkom policijski službenik Marijan Šimatović je iskazao izuzetnu humanost, zbog čega je i zaslužio priznanje, za koje navodi da mu je drago da ga je dobio, ali ističe da matične stanice nije donirao radi dobivanja nagrada i priznanja, već isključivo iz humanitarnih razloga, da bi pomogao onome kome je takva pomoć neophodna.   

  



Stranica