Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava u Gospiću i Korenici

Slika FOTKE ZA VIJESTI/trombloni i dr.jpg

Jučer, 14. srpnja, evidentirana su dva  pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava na području Policijske uprave ličko-senjske

Foto: PU ličko-senjska

Jučer, 14. srpnja, evidentirana su dva  pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava na području Policijske uprave ličko-senjske:

- u mjestu Gornja Ploča, Općina Lovinac, 66-godišnjak je prilikom uređivanja okućnice pronašao eksplozivno sredstvo, za koje su  policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdili da se radi  o jednoj avio bombi iz II svjetskog rata;

- u mjestu Ljubovo, Općina Plitvička Jezera, 79-godišnjak je prilikom čuvanja ovaca u blizini obiteljske kuće pronašao veći broj minsko-eksplozivnih sredstava., za koja su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdili da se radi o tri trenutne tromblonske mine M-60, jednoj tromblonskoj kumulativnoj mini M-60 i jednoj mini za ručni bacač RB M-57.

Pronađena minsko-eksplozivna su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeli i uskladištili do uništenja.



Stranica