Ispomoć Policijskoj upravi ličko-senjskoj za vrijeme turističke sezone i prijem vježbenika na rad u Policijsku upravu ličko-senjsku

Slika FOTKE ZA VIJESTI/ispomoc iz dr PU 2011 -1.jpg

Foto: PU ličko-senjska 

Danas, 1. srpnja u prostorijama Policijske uprave ličko-senjske upriličen je prijem kolega iz drugih policijskih uprava, koji su za vrijeme turističke sezone raspoređeni kao ispomoć u ovu Policijsku upravu, te prijem vježbenika. 

Naime ova Policijska uprava za vrijeme turističke sezone već dugi niz godina dobiva ispomoć u ljudstvu i tehnici, pa je tako danas upriličen prijem kolega iz drugih policijskih uprava, koji će  od 01. srpnja – 31. kolovoza obavljati poslove na području ove Policijske uprave. Njih je dočekao i dobrodošlicu im zaželio načelnik Policijske uprave Željko Jurković sa svojim suradnicima, nakon čega ih je upoznao sa zadaćama koje se od njih očekuju tijekom pružanja ispomoći.

Ove turističke sezone Policijska uprava ličko-senjska je za ispomoć dobila 16 policijskih službenika iz krapinsko-zagorske (4), sisačko-moslavačke (6), požeško-slavonske (2) virovitičko-podravske (2) i varaždinske (2) Policijske uprave. Najviše policijskih službenika raspoređeno je u Policijsku postaju Novalja (7), a ispomoć dobivaju i Policijska postaja Gospić  u koju je raspoređeno 5 policijskih službenika, te  Policijska postaja Otočac u koju su raspoređena 4 policijska službenika. 

S obzirom da je u isto vrijeme na rad u Policijsku upravu ličko-senjsku primljeno je 10 vježbenika koji su završili obuku predviđenu Programom odraslih za zanimanje policajac, danas je organiziran i njihov prijem. I njih je primio načelnik Policijske uprave Željko Jurković sa  suradnicima, koji im je zaželio dobrodošlicu, nakon čega je istaknuo značaj policijskog posla, ulogu policajca u društvu i lokalnoj zajednici u kojoj su raspoređeni, naglasivši da posao policajca nije jednostavan, a često je i opasan zbog čega svoje djelovanje na terenu moraju utemeljiti na važećim zakonima. Također je istaknuo da se i u narednom periodu trebaju konstantno usavršavati te da se kod svih nejasnoća za savjet obrate starijim kolegama i mentorima.

Nakon uvodnog govora, vježbenike su preuzeli načelnici policijskih postaja u koje su raspoređeni. 



Stranica