Stanje u prometu u protekla dva dana

Slika FOTKE ZA VIJESTI/auto_policija04.jpg

GOSPIĆ - Tijekom protekla dva dana (22. i 23. lipnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 10 prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđenim osobama (tri s teško i dvije s lakše ozlijeđenim osobama) i pet s materijalnom štetom.

Tijekom protekla dva dana (22. i 23. lipnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 10 prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđenim osobama (tri s teško i dvije s lakše ozlijeđenim osobama) i pet s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama četiri osobe zadobile su teške i tri lake tjelesne ozljede. Izdvajamo prometne nesreće u kojima su osobe teže ozlijeđene: 

- u srijedu, 23. lipnja, na državnoj cesti D1, u mjestu Jezerce, Općina Plitvička Jezera, dogodila se prometna nesreća kada je 35-godišnjak iz Čakovca, upravljajući motociklom marke „Honda“ čakovečkih registracijskih oznaka, uslijed ne držanja potrebitog razmaka između motocikla i vozila ispred koje je usporavalo, pao na kolnik na lijevu bočnu stranu. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je vozač i 29-godišnjakinja iz Čakovca, putnica na motociklu, te su oboje zadržani u Općoj bolnici Karlovac na daljnjem liječenju. Protiv vozača motocikla biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće; 

- u srijedu, 23. lipnja, na državnoj cesti D50, u mjestu Ličko Lešće, Grad Otočac, dogodila se prometna nesreća kada je 47-godišnji austrijski državljanin upravljajući motociklom marke „Ducati“, austrijskih nacionalnih oznaka, krećući se iz smjera Gospića u smjeru Otočca, ulaskom u lijevi zavoj, uslijed neprilagođene brzine, sletio van kolnika na zemljanu površinu i pao s motocikla. Vozač motocikla zadobio je teške tjelesne ozljede koje su mu okvalificirane u Općoj bolnici Gospić;

- u četvrtak, 23. lipnja, na državnoj cesti D50, u mjestu Prvan Selo, Općina Perušić, dogodila se prometna nesreća kada je za vrijeme zabrane upravljanjem motornim vozilom B kategorije, 31-godišnjak iz Ličkog Osika, upravljajući osobnim vozilom marke „VW Golf“, gospićkih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Gospića u smjeru Perušića, ulaskom u lijevi zavoj, uslijed neprilagođene brzine, sletio u desno van kolnika, te se nakon višestrukog prevrtanja zaustavio na lijevoj bočnoj strani vozila. Vozač je zadobio teške tjelesne ozljede okvalificirane u Općoj bolnici Gospić, a potom je pušten na kućnu njegu.    



Stranica