Rezultati akcija u prometu tijekom vikenda

Slika FOTKE ZA VIJESTI/auto_policija06.jpg

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, ova Policijska uprava je tijekom proteklog vikenda provela preventivno represivne akcije: alkohol i opojne droge, te mopedi i motocikli.

Foto: Ilustracija

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, ova Policijska uprava  je tijekom proteklog vikenda provela preventivno represivne akcije: alkohol i opojne droge, te mopedi i motocikli.

Tijekom proteklog vikenda, od 27. do 29. svibnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 10 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama i 5 s materijalnom štetom.

U tom periodu utvrđeno je 57 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih izdvajamo 16 prekršaja prekoračenja brzine, 10 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 2 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.

Najveća očitana koncentracija alkohola je 2,16 g/kg izmjerena kod 20-godišnjaka iz Otočca, koja je evidentirana na području Policijske postaje Otočac.

Zbog očitih namjera da će nastaviti s kršenjem prometnih propisa, dvojici vozača koji su bili pod utjecajem alkohola određeno je zadržavanje u prostorijama policije do otrežnjenja, od kojih je protiv jednog zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 308. st. 2. KZ-a (Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude), podnesena kaznena prijava nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

Tijekom vikenda najveća utvrđena brzina kretanja od 224 km/h izmjerena je u dva slučaja na autocesti A-1 i to: kod odmorišta Jadova, kada je 34-godišnjakinja iz Otočca upravljala osobnim vozilom marke „BMW“, njemačkih nacionalnih oznaka, te kod odmorišta Zir, kada je 43-godišnjak iz Šankovca, upravljao osobnim vozilom marke „Mercedes CLS“, zagrebačkih registracijskih oznaka.



Stranica