Rezultati akcija u prometu tijekom vikenda

Slika FOTKE ZA VIJESTI/auto_policija06.jpg

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, ova Policijska uprava je tijekom proteklog vikenda provela preventivno represivne akcije: brzina i mopedi i motocikli.

Foto: Ilustracija

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, ova Policijska uprava  je tijekom proteklog vikenda provela preventivno represivne akcije: brzina i mopedi i motocikli.

Tijekom proteklog vikenda, od 20. do 22. svibnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 7 prometnih nesreća, od kojih 1 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom.

U tom periodu utvrđeno je 107 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih izdvajamo 75 prekršaja prekoračenja brzine.

Najveća očitana koncentracija alkohola je 3,05 g/kg izmjerena kod 55-godišnjaka s područja Otočca, koja je evidentirana na području Policijske postaje Otočac. Zbog očitih namjera da će nastaviti sa činjenjem prometnih prekršaja, vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do otrežnjenja.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 236 km/h izmjerena je na autocesti A 1, kod odmorišta Jadova, kada je 30-godišnjak iz Karlovca upravljao osobnim vozilom marke „Porsche Cayman“, karlovačkih registracijskih oznaka.



Stranica