Podsjećamo: u tijeku je kampanja „Riješite se oružja bez sankcija i učinite svoj život sigurnijim“

Slika manje-oruzja[1].jpg

GOSPIĆ - Na području Ličko-senjske županije akciju dragovoljne predaje provodi Policijska uprava ličko-senjska u suradnji s gradskim i općinskim Vijećima za prevenciju, te braniteljskim i lovačkim udrugama u razdoblju od 1. travnja do 23. svibnja 2011 godine. Dragovoljna predaja oružja moći će se obaviti i nakon toga vremena.

Foto: Ilustracija 

Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj, provodi akciju „Manje oružja – manje tragedija“. Kampanja se financira od strane Europske unije kroz regionalni projekt „SEESAC - potpora aktivnostima kontrole oružja na području jugoistočne Europe“. 

Na području Ličko-senjske županije akciju dragovoljne predaje provodi Policijska uprava ličko-senjska u suradnji s gradskim i općinskim Vijećima za prevenciju, te braniteljskim i lovačkim udrugama u razdoblju od 1. travnja do 23. svibnja 2011 godine. Dragovoljna predaja oružja moći će se obaviti i nakon toga vremena. 

Cilj akcije je senzibilizirati javnost i potaknuti građane na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja. Stoga, još jednom podsjećamo da:

- građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje kategorije A, B i C mogu takvo oružje prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili postaji radi predaje ili onesposobljavanja,   

- protiv osoba koje predaju takvo oružje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije, odnosno početka primjene policijskih ovlasti utvrđenih Zakonom  o policijskim poslovima i ovlastima. 

Skrećemo pozornost građanima da oružja koja namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192 ili 92, nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu i preuzeti oružje.  

Za sve dodatne informacije o ovoj Akciji, odnosno o dragovoljnoj predaji oružja, građani se mogu svakodnevno informirati putem posebne besplatne telefonske linije, na broj 0800 88 92.



Stranica