Sažetak događaja tijekom vikenda

Slika FOTKE ZA VIJESTI/područje-PU-L-S.jpg

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda od 08. do 10. travnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznenih djela, šest prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira, jedno nasilničko ponašanje u obitelji i devet požara.

Tijekom proteklog vikenda od 08. do 10. travnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznenih djela, šest prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira,  jedno nasilničko ponašanje u obitelji i devet požara. 

Kriminalitet

Dva kaznena djela (teška krađa i povreda mira pokojnika) evidentirana su na području Otočca, te po jedno kazneno djelo (teška krađa) na području Gospića i Korenice (teška krađa).  

Izdvajamo kazneno djelo povrede mira pokojnika koje se dogodilo u razdoblju od studenog 2010. godine do 9. travnja 2011. godine, na mjesnom groblju u Drenovom Klancu, Grad Otočac, gdje je nepoznati počinitelj ili više njih oštetio nadgrobni spomenik u vidu udubljenja slike pokojnika. Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.   

Promet

Jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom evidentirana je na području Senja. Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobila za sad neutvrđene ozljede evidentirana je na području Senja. Tri prometne nesreće s materijalnom štetom evidentirane su na području Gospića i jedna na području Otočca.

Javni red i mir

Po jedno narušavanje javnog reda i mira evidentirano je na području Gospića, Otočca i Senja. Jedno narušavanje počinjeno je tučnjavom (Gospić), jedno drskim ponašanjem (Otočac) i jedno držanjem životinja bez nadzora (Senj). Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim  prekršajnim sudovima. 

Izdvajamo narušavanje javnog reda i mira počinjeno držanjem životinja bez nadzora, koje se dogodilo u petak, 8. travnja oko 16 sati u ulici Nikole Jurišića u Senju, kada je ispred stambene zgrade pas vlasništvo 37-godišnjakinje iz Senja ugrizao dijete za lijevu potkoljenicu, lakše ga ozlijedivši. Vlasnici psa uručen je obavezni prekršajni nalog . 

Nasilničko ponašanje u obitelji

Nasilničko ponašanje evidentirano je na području Senja. Počinitelj je uhićen, te je uz optužni prijedlog priveden nadležnom prekršajnom sudu. 

Požari

Četiri požara su evidentirana na širem području Gospića, tri na širem području Korenice, te po jedan na području Otočca i Donjeg Lapca.

Izdvajamo požar koji se dogodio jučer (10. travnja oko 12 sati) u mjestu Poljanak, Općina Plitvička Jezera. Požar je buknuo kada je 69-godišnjak iz Poljanka palio korov oko svoje kuće, te je uslijed vjetra vatra zahvatila i drvenu šupu u kojoj se nalazilo malo drva. 



Stranica